10 خاصیت چای سبز

به گزارش وبلاگ ایران میز، خواص چای سبز چای سبز به قدری بیشمار است که در یک عبارت می توان آن را درمان تمام بیماری ها و راهی برای زیبایی و تناسب اندام معرفی کرد.

10 خاصیت چای سبز

به گزارش care2، چای سبز نوعی چای است که از جوانه ها و گلبرگ های تازه گیاه چای به دست می آید. در فرآیند فراوری این چای اکسایش بسیار کم صورت می پذیرد. چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی بوده و انواع مختلفی همانند چینی و ژاپنی دارد:

بهبود کلی سلامت: چای سبز با پلی فنول هایی مانند فلاونوئید ها و کاتچین ها به عنوان آنتی اکسیدان، بارگزاری می گردد. این مواد می توانند از تشکیل رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری نموده و سلول ها و مولکول ها را در برابر آسیب ها محافظت نمایند.

رادیکال های آزاد نقش مهمی در پیری و ابتلا به انواع بیماری ها دارند. یکی از ترکیبات قدرتمند چای سبز EGCG است که برای درمان بیماری های مختلف کاربرد دارد.

بهبود عملکرد مغز: عنصر فعال کلیدی در چای سبز، کافئین است که یک محرک شناخته شده برای بهبود عملکرد مغز به شمار می رود. اندازه کافئین موجود در چای سبز البته به مقدار قهوه نیست، ولی با مصرف آن مقدار دوپامین و نوراپی نفرین در مغز افزایش می یابد و منجر به بهبود جنبه های مختلف عملکرد مغز از جمله بهبود خلق و خوی، هوشیاری و ... می گردد.

سوزاندن چربی و بهبود عملکرد فیزیکی: چای سبز در مطالعات انسانی، باعث افزایش چربی سوزی و افزایش متابولیسم بدن شده است. کافئین موجود در چای سبز به بهبود عملکرد جسمی یاری می نماید و آنهم با استفاده از بافت های چربی به عنوان انرژی.

کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان ها: سرطان ناشی از رشد کنترل نشده سلول ها است و یکی از عمده ترین علل مرگ و میر در جهان به شمار می آید. ثابت شده که آسیب های اکسیداتیو به رشد سرطان یاری می نماید و در این میان آنتی اکسیدان ها می توانند اثر محافظتی داشته باشند.چای سبز یک منبع عالی از آنتی اکسیدان است که خطر ابتلا به سرطان هایی مانند سرطان سینه، سرطان پرستات، سرطان کولورکتال و ... را کاهش می دهد.

محافظ مغز در برابر پیری: مصرف چای سبز محافظی است برای جلوگیری از اثرات پیری روی مغز. در واقع شما با مصرف منظم این چای خود را در برابر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون تا حد زیادی بیمه نموده اید.

چای سبز نه تنها عملکرد مغز را در کوتاه مدت بهبود می دهد، بلکه در برابر آسیب های جدی به مغز ناشی از افزایش سن نیز به عنوان یک سد عمل می نماید. ترکیبات کاتچین موجود در چای سبز تا حد زیادی در این زمینه موثر هستند.

بهبود سلامت دندان ها: ترکیبات موجود در چای سبز باعث از بین رفتن باکتری ها و بهبود سلامت دندان ها می گردد؛ ضمن این که از ابتلا به عفونت های دندان و دهان نیز جلوگیری می نماید.

ثابت شده که مصرف چای سبز حتی اثر محافظتی در برابر ویروس آنفلوآنزا نیز دارد. استرپتوکوک موتانس، از باکتری های مضر در دهان است که منجر به تشکیل پلاک و در نهایت ایجاد حفره و پوسیدگی دندان ها می گردد.

مطالعات نشان می دهد که کاتچین موجود در چای سبز از رشد این باکتری جلوگیری می نماید. علاوه بر این، مصرف چای سبز، راهی است برای خوشبو کردن دهان و جلوگیری از تنفس بد بو.

کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2: در حال حاضر حدود 300 میلیون نفر در جهان از دیابت نوع 2 رنج می برند. مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم چای سبز منجر به بهبود حساسیت به انسولین و تعادل قند خون می گردد.

کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی: بیماری های قلبی و سکته مغزی از بزرگترین علل مرگ و میر در جهان هستند و اینطور ثابت شده که مصرف چای سبز منجر به کاهش کلسترول تام، کاهش کلسترول ال دی ال و در تری گلیسیرید می گردد.

چای سبز به طرز چشمگیری منجر به افزایش توانایی آنتی اکسیدان های خون شده و از ذرات کلسترول ال دی ال در برابر اکسیداسیون محافظت می نماید. همین فرایند منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می گردد.

کاهش خطر ابتلا به چاقی: با توجه به این که چای سبز می تواند مقدار متابولیسم را در کوتاه مدت افزایش دهد، این امر به شما در کاهش وزن یاری می نماید. مطالعات متعدد نشان می دهد که چای سبز به کاهش چربی های بدن به ویژه چربی ناحیه شکمی یاری می نماید.

افزایش طول عمر: از آنجا که مصرف چای سبز خطر ابتلا به سرطان ها و بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد، خود راهی است برای تجربه عمر طولانی تر.

منبع: ایرنا

منبع: فرارو

به "10 خاصیت چای سبز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 خاصیت چای سبز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید